Coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. 

Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen.

Ik heb een horecagedeelte waar een broodje gegeten kan worden, wat betekent dit voor mij?

Heb jij een lunchroom of een zitgedeelte voor directe consumptie ook al zitten je gasten op 1,5 meter van elkaar? Dan controleer je het coronatoegangsbewijs, tenzij het gaat om een terras, dus een eetgelegenheid buiten. Voor het scannen van het coronatoegangsbewijs is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen. De Coronacheck Scanner-app werkt op elke smartphone. Het scannen werkt eenvoudig. De app is te downloaden in de App store, Google Play, etc. : Scanner voor Corona Check.

Wat is een coronatoegangsbewijs?
Dit is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud) of een testbewijs (dit s maximaal 24 uur geldig). Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf 14 dagen na volledige vaccinatie of 28 dagen na een Janssen vaccinatie. Je kunt dit bewijs laten zien via de app CoronaCheck op de smartphone of een papieren versie die je kunt printen via www.coronacheck.nl.

Waarvoor gebruik je dit coronatoegangsbewijs?
Toegangsbewijs is verplicht:

Ben je ouder dan 13 jaar? Dan moet je soms een coronatoegangsbewijs laten zien.

Ben je ouder dan 14 jaar? Dan laat je naast het coronatoegangsbewijs ook je identiteitskaart zien. Binnen en buiten op de volgende plekken:in restaurants en cafés (ook op terrassen), op festivals en bij evenementen, bij sportwedstrijden zoals in het betaald voetbal, in bioscopen en theaters. 

Hier lees je meer informatie