Ledenvoordeel bij registratie-app en hygiëne-audit van nieuwe hygiënecode

Naar aanleiding van de introductie van de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf is de Poeliersbond een samenwerking aangegaan met twee partijen om poeliers op maat service te verlenen om makkelijker de code in het bedrijf door te voeren.

De registratie-app van Hygienecodeonline.nl

Met de app van Hygiënecode Online wordt het registeren, bijhouden en handhaven van de regels van de Hygiënecode Slagers- en Poeliersbedrijf een stuk eenvoudiger. Toepasbaar op jouw iOS, Windows tablet, Android of Smartphone. Hygiënecode online geeft je snel en duidelijk een overzicht welke kritische punten jouw aandacht verdienen. De standaardmodules voldoen aan de richtlijnen die de Europese wetgeving stelt. 

De meerwaarde van de samenwerking voor de poeliers is dat:

  • via de app ook de gehele hygiënecode digitaal beschikbaar is.
  • via de app ook alle gevalideerde recepten uit de KNS Receptenmap toegankelijk zijn.
  • leden van de Poeliers krijgen een korting van 25% op het maandabonnement voor de hygiënecode en registratiemodule, deze kost voor leden €15.

Via deze tool komt de code dus ook digitaal beschikbaar. Er is een handige zoekfunctie en daarnaast is er de mogelijkheid om een maatwerkcode te maken van jou bedrijf. Registraties moeten uitgevoerd worden volgens de hygiënecode.

Maak je geen gebruik van deze app dan kun je ook gebruik maken van kopieën van de formulieren achter in de code. Voor leden is het praktischer om de formulieren (Word) te gebruiken, je kunt ze dan passend maken op jouw bedrijf. De registratieformulieren kun je hier aanvragen.

Hygiëne-audit Bureau de Wit

Vanwege de betrokkenheid van Bureau de Wit bij de ontwikkeling van de code is er veel kennis aanwezig over de inhoud van deze code. Bureau de Wit (onderdeel van Eurofins) biedt Hygiëne-audits aan om jouw bedrijf te toetsen aan de code. Daarnaast is hulp mogelijk voor instructie van medewerkers (over hygiënecode), etikettering, allergenen en voor bedrijven die een NVWA-erkenning nodig hebben.

De meerwaarde van de samenwerking voor poeliers is:

  • Leden van de Poeliersbond krijgen korting op de diensten van Bureau de Wit.
  • De aangeboden diensten zijn afgestemd met de Poeliersbond. Hierdoor worden maatwerk diensten aangeboden. De audits, voorheen hygiënemetingen, zijn afgestemd op de nieuwe hygiënecode. Zo wordt er rekening gehouden met de nieuwe keukenprocessen en nieuwe beheersmaatregelen. Om de diensten van Bureau de Wit op een hoog niveau te houden, worden aanmeldingen en rapportages gedeeld met de Poeliersbond.

Hygiëne-audit Bureau de Wit

Een hygiëne-audit helpt je om te weten of je voldoet aan de eisen van de Hygiënecode. Met een hygiëne-audit ‘meet’ je wat er goed gaat en wat beter kan. Het maakt de kwaliteit en veiligheid aantoonbaar. Daarnaast voldoe je aan eisen vanuit de markt en de wet- en regelgeving. Analysebureau Eurofins - Bureau de Wit heeft een hygiëne-audit ontwikkeld om de procesbeheersing in jouw bedrijf te meten aan de Hygiënecode. Deze audit is geaccepteerd door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Deze hygiëne-audit ondersteunt jou in het onderhoud van het voedselveiligheidssysteem in jouw slagerij en biedt je de mogelijkheid om aan je afnemers, zoals instellingen, aan te tonen dat je voldoet aan de HACCP-verplichting. Leden ontvangen korting. In onderstaand document staan de audits en de korting gespecificeerd. Stuur jouw aanvraag naar verkoop@bureaudewit.nl.