Prijsnoteringen levend pluimvee

Elke week worden de nieuwe prijzen van de pluimveebeurzen in Barneveld en Deinze (B) verwerkt in overzichtelijke grafieken. Op woensdag worden de prijzen uit Deinze gepubliceerd en op vrijdag de gegevens uit Barneveld. De Poeliersbond voegt deze samen en worden wekelijks, op vrijdagmiddag, gepubliceerd op deze website. Als service voor onze leden.

De prijsnoteringen geven een indruk van de prijsontwikkelingen in het 'levende segment'. Uiteraard hebben deze ontwikkelingen invloed op de prijzen die voor het geslachte product worden betaald. De uiteindelijke aanbiedingsprijzen voor het geslachte product zijn afhankelijk van veel factoren. Er kan dus hiervoor geen standaard worden geschetst.

De VCN-notering is gebaseerd op een gemiddelde prijs van twee weken om het effect bij grotere prijsmutaties te dempen. In de praktijk heeft dat als gevolg dat nu tot vier cijfers achter de komma wordt genoteerd.

De prijsnoteringen worden elke vrijdag vanaf 14.00 uur op de website gepubliceerd. De e-mailservice is komen te vervallen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de prijsnoteringen.