Bedrijfsopvolging

Bedrijfsoverdracht is een natuurlijke fase in de levensloop van een bedrijf. Elk begin kent immers een einde; dat geldt ook voor jouw carrière als poelier-ondernemer. Bedrijfsoverdracht is een ingrijpend proces. Op tijd beginnen met dit proces is erg belangrijk.

De weg naar een overdracht verloopt voor een ieder anders en vraagt dus om maatwerk. Het is geen vastomlijnd plan, maar een complex proces waar de adviseurs van de Poeliersbond richting aan kunnen geven. Onze rol is om (eerste) aanspreekpunt te zijn, aanjager van het proces en het zo goed mogelijk begeleiden van jou als lid.

Krijg je binnenkort met het proces van bedrijfsopvolging te maken en wil je weten hoe je je hierop voor kunt bereiden? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfsopvolging

Stappenplan

Een bedrijfsoverdracht-traject kan al snel vijf tot zeven jaar duren en bestaat uit verschillende fasen die in de praktijk vaak door elkaar lopen. Bij elke onderneming is de situatie anders. Onderstaande stappen zijn dan ook slechts een leidraad voor een structurele aanpak van het bedrijfsoverdracht-traject.

Download hier het stappenplan

Database

Ben je op zoek naar een poeliersbedrijf om over te nemen of op zoek naar een opvolger? De Poeliersbond beschikt over een database waarin zowel aanbiedende partijen als potentiële opvolgers staan. Door het in kaart te brengen van deze partijen helpen wij bij het vinden van opvolgers.

Meer informatie

Starten van je eigen bedrijf

Een plan, dat je als startende ondernemer kunt volgen, is het 10 stappenplan. Voor het starten van je bedrijf, kun je het plan als checklist gebruiken. Zo weet je dat je niets over het hoofd hebt gezien.

Download hier het stappenplan

Aandachtsgebieden

Als we het over het proces van bedrijfsopvolging hebben, dan komen vier aspecten altijd aan de orde. Dit zijn emotionele, financiële, juridische en fiscale aspecten. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen deze aspecten ofwel aandachtsgebieden denk je na over keuzes bij het overdragen van jouw bedrijf. 

Lees hier de aandachtsgebieden

Stoppen met je bedrijf

Stoppen van je bedrijf doe je niet zomaar even, daar gaat een heel proces aan vooraf. Het is belangrijk dat je hier als ondernemer de tijd voor neemt. Tijdig plannen maken en voorbereidingen treffen maken dit proces makkelijker.

Bekijk hier de checklist

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of kunnen wij je ergens mee helpen?

Van maandag tot vrijdag zijn wij bereikbaar op 070 3314640 van 08.30 tot 17.00 uur. Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@poeliersbond.nl